Razcepljeni nohti so ena izmed najpogostejših težav, s katero se srečujejo ženske in moški. Nohti rastejo celo življenje, zato je skrb zanje še kako pomembna. Mnogi trdijo, da so ravno nohti tisti, ki odražajo zdravje telesa. Na rast nohtov vplivajo različni dejavniki, kot so starost, spol, prehrana in celo vremenski vplivi.

Pa začnimo na začetku. Kaj je noht? Noht je roževinasta tvorba, sestavljena iz številnih slojev poroženelih celic. Glavni gradnik teh je keratin, ki skrbi za enakomerno trdnost nohtov. Zdrav noht ima gladko rožnato zgornjo plast brez lis, črt, obarvanosti ali izboklin. Cepljenje nohtov je pogostokrat odraz pomanjkanja mineralov, vitaminov in keratina. Seveda pa ne gre izključiti starostnih sprememb. S starostjo se naše telo spreminja.

Medtem ko nohti na rokah postajajo razcepljeni, nohti na nogah pridobivajo debelino in trdnost. S starostjo krhki nohti izgubijo sijaj, so bolj lomljivi in pusti. Prav tako se poveča tudi dovzetnost za motnje prekrvavitev, glivične okužbe ter obarvanost. Da bi morebitne težave pravočasno preprečili, je ključen hiter odziv. Vas zanima, kako to storite? Nič lažjega. Z jemanjem kolagena za nohte v obliki prehranskega dopolnila poskrbite za krepitev las in nohtov.

Razcepljeni nohti so s prehranskim dopolnilom Collagen Powder Blend le še preteklost

Najboljši kolagen za krhke nohte je zagotovo Collagen Powder Blend. Prehransko dopolnilo s sladili vpliva na krepitev las in nohtov ter na normalno delovanje dlesni, kosti, žil, zob in kože. Zahvaljujoč aktivnim učinkovinam ena vrečka na dan pomaga tudi pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Izpopolnjena formula za krepitev las in nohtov vključuje:

  • Pet virov hidroliziranega kolagena

Collagen Powder Blend brez težav razglasimo za najboljši kolagen. Je namreč edini v Sloveniji, ki vsebuje 5 tipov kolagena. Sestavljajo ga Ribji kolagen tip1, Piščančji tip 2, membrana jajčne lupine ter Goveji tip 1 in 2. Posebna formula dr. Majića vsebuje hidroliziran kolagen. Ta je v postopku hidrolizacije razdeljen na manjše delce imenovane aminokisline. Telo aminokisline lažje absorbira ter hitreje pomaga telesu nadomestiti primanjkljaj. Zahvaljujoč inovativni formuli je absorpcija kar 90 % v primerjavi s kolagenom iz hrane, ki je le 27 %. Kombinacija petih kolagenov telesu pomaga ohranjati vitalnost ter odpravlja težave, kot so razcepljeni nohti, tanki lasje in pusta koža.

  • Kurkumin

Kurkumin je močan antioksidant, pridobljen iz korenine kurkume. Ponaša se s številnimi blagodejnimi učinki na človeško telo. S protivnetnimi lastnostmi pomaga ohranjati zdravje kože ter podpira delovanje srca, ožilja in živčnega sistema. S svojim delovanjem črevesje odlično zaščiti pred škodljivimi prostimi radikali, ki poškodujejo celice DNK.

  • Gorsko smolo šilajit

Gorska smola šilajit je tradicionalno ajurvedsko zdravilo s pomembnimi antioksidativnimi lastnostmi. Zdravilo mineralnega izvora deluje kot zaviralec procesa staranja, zato se uporablja za vitalizacijo telesa. Učinkovito odpravlja izčrpanost, uravnoveša delovanje imunskega sistema, poskrbi za sijoče lase terohranjati zdrave sklepe in močne kosti.

  • Vitamin C

Vitamin C pomaga pri sintezi kolagena v telesu ter spodbuja celično dejavnost. Z boljšo absorpcijo aminokislin zavira staranje, odpravlja cepljenje nohtov in razcepljene konice, ohranja kožo prožno ter zmanjša nastanek gub.

  • Silicij

Silicij je mineral lepote. Pridobljen iz mladih bambusovih vršičkov pripomore pri normalni tvorbi vezivnega tkiva, elastina in kolagena. S svojim delovanjem poskrbi za mladosten videz kože ter krepitev las in nohtov. 

Pomanjkanje kolagena in kako prehransko dopolnilo prepreči cepljenje nohtov

Razcepljeni nohti z lisami, obarvanimi madeži in neenakomerno zgornjo plastjo so posledica različnih dejavnikov. Starost, pomanjkanje ali prevelika izpostavljenost vlagi, okoljski ali kemijski dejavniki, bolezni ščitnice, anemija, neustrezna prehrana in še bi lahko naštevali. Da bi preprečili nadaljnje lomljenje, potrebujejo krhki nohti malce pomoči. Kolagen je najbolje zastopana beljakovina v telesu, ki podpira večino telesnih funkcij. Z leti pomanjkanje kolagena odražajo prve gubice, izguba elastičnosti kože, suhi lasje, lisasti nohti, bolečine v sklepih, poslabšano delovanje ožilja ter težavah z gibanjem. Najboljši kolagen vsebuje najrazličnejše aminokisline, med drugim tudi arginin in prolin, ki sta poglavitni za rast nohtov. Medtem ko arginin dodaja tkivu kisik in nujna hranila, prolin pripomore pri naravni proizvodnji keratina. Redno jemanje kolagena bo izboljšalo zdravje nohtov, preprečilo lomljivost in povečalo moč ter pomagalo pri hitrejši rasti.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja