Liver Protect Complet® IN NJEGOVA USPEŠNOST NA KLINIČNIH ŠTUDIJAH*

Biostile Liver Protect® Complet je komplet dveh, edinstveno oblikovanih formul, ki podpirata normalno delovanje jeter in prispevata k njihovi zaščiti.

Formula 1 je kombinacija aminokislin, vitaminov in mineralov. Formula 2 pa vsebuje izvleček grozdnih pečk in pegastega badlja v fitosomalni obliki ter izvleček šisandre.

HOLINE- IMA VLOGO PRI DELOVANJU JETER

Holin je vodotopen vitamin, ki prispeva k normalnemu delovanju celic. Prispeva k presnovi homocisteina, lipidov in ima vlogo pri delovanju jeter.

Lastna proizvodnja holina je na splošno nezadostna, zato ga je priporočljivo vnašati s prehrano ali prehranskimi dopolnili, kot je Biostile Liver Protect® Complet.

DODANI VITAMINI

Biostile Liver Protect Fomula 1 kapsule vsebujejo vitamin B6, vitamin D, vitamin B12 in folno kislino.

Vitamin B6 in vitamin B12 prispevata k sproščanju energije pri presnovi in delovanju živčnega sistema.

 

Vitamin B6 ima vlogo pri presnovi beljakovin in glikogena, sintezi cisteina ter pri uravnavanju delovanja hormonov.

 

Folat in vitamin D prispevata k normalnemu delovanju imunskega sistema. Folat prispeva k normalni sintezi aminokislin, tvorbi krvi, presnovi homocisteina in normalnemu psihološkemu delovanju.

PEGASTI BADELJ – PODPIRA ZDRAVJE JETER

Pegasti badelj (Silybum marianum) izvira iz sredozemske Evrope in velja za invazivno rastlino. Tradicionalni izvleček pegastega badlja je narejen iz semen, ki vsebujejo silimarin.

Silimarin je kompleksna mešanica polifenolnih molekul, vključno s sedmimi tesno povezanimi flavonolignani in enim flavonoidom. Izvleček v formuli 2 Biostile Liver Protect®-a je v fitosomski obliki. Fitosom je nova oblika sestavin v prehranskih dopolnil, ki lahko zmanjša težave pri topnosti in biološki razpoložljivosti polifenolnih spojin. Pegasti badelj prispeva k zaščiti jeter in k razstrupljevalnemu potencialu jeter.

ŠISANDRA (shisandra chinensis)

Šisandra ima hepatoprotektivne lastnosti. Ohranja naravno čistilno funkcijo ter prispeva k adaptogenemu delovanju..

DOKAZANI KLINIČNI REZULTATI

PODROBNOSTI KLINIČNE ŠTUDIJE

Intervencijska, randomizirana klinična študija je vključevala 120 oseb, ki so testirali Biostile Liver Protect® Complet in 4 druge izdelke, za obdobju 8 tednov.

Študija je poskušala prikazati učinke vsakega dodatka na metabolni sindrom (na primer: LDL holesterol, visceralno telesno maščobo) pri prekomerno težkih in debelih odraslih. Preiskovanci so bili vsi zdravi posamezniki z ITM med 12 in 30 kg/m2. Vsi so morali slediti tudi restriktivni dieti.

S študijo so želeli prikazati učinke posameznega prehranskega dodatka na parametre metaboličnega sindroma (na primer: LDL holesterol, visceralna telesna maščoba) pri prekomerno težkih in debelih odraslih osebah. Preiskovanci so bili vsi zdravi posamezniki z ITM med 25 in 30 kg/m2. Vsi so morali slediti tudi restriktivni dieti.

*Klinična študija: Vpliv petih prehranskih dopolnil, v kombinaciji z restriktivno dieto, na metabolični sindrom pri prekomerno težkih in debelih odraslih osebah, izvedena v letu 2022 na 120 osebah [ClinicalTrials.gov Identifier: NCT05333315]

Rezultati klinične študije: sprememba trebušne (visceralne) maščobe

graf klinične liver protect

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja