Kolagen za sklepe v obliki prehranskega dopolnila je odlična rešitev za vse, ki vas mučijo bolečine v sklepih in mišicah. Vzrokov za nelagodje v mišicah ali sklepih je precej, prav tako pa se razlikujejo tudi bolečine. Ta je lahko akutna ali kronična, pogostokrat pa jo izzove pretirana športna dejavnost. Bolečino vsakdo občuti drugače, odvisna pa je od prizadetega sklepa. Največkrat jo spremljajo otekanje, togost, občutek toplote na prizadetem delu in splošno nelagodje.

Bolečine v kosteh in sklepih ter mišicah vplivajo na kakovost življenja in lahko precej omejijo posameznikovo sposobnost opravljanja vsakdanjih nalog. Zanje so največkrat krive predhodne poškodbe, kronične bolezni, prekomerna obraba in starost. Bolečine v sklepih je mogoče odpraviti z uporabo najboljšega kolagena za tovrstne težave.

Zakaj je pomembna izbira najboljšega kolagena?

Kolagen za sklepe v obliki prehranskega dopolnila ne pripomore le k izboljšanju težav, temveč jih pomaga tudi preprečiti. Kolagen je izjemno pomembna beljakovina, ki zastopa kar 30 % vseh beljakovin v telesu. Njegova tvorba se po 20 let precej upočasni, saj jo telo proizvede, kar 1 % manj na leto. Prvi znaki pomanjkanja kolagena so vidni na obrazu. Tam je koža najtanjša in najbolj izpostavljena okolijskim dejavnikom, ki vplivajo na zmanjšano vrednost kolagena v telesu. Ti so:

 • Kajenje
 • Rafiniran sladkor
 • Izpostavljanje UV žarkom (pretirano sončenje)
 • Oksidativni stres
 • Nezdrava prehrana
 • Pomanjkanje vitamina C, cinka in antioksidantov
 • Pomanjkanje spanja

Gube na obrazu in utrujena, pusta koža so znak, da koža proizvaja manj kolagena in elastina, ki koži dajeta čvrstost, prožnost. Ker kolagen predstavlja sestavni del kit in sklepov njegov upad pogostokrat povzroči težave v gibalnem sistemu, bolečine v sklepih ter onemogoči normalno gibanje. Časa morda res ne gre ustaviti, a proces staranja je mogoče nekoliko upočasniti z jemanjem najboljšega kolagena za sklepe v obliki prehranskega dopolnila.

Najboljši kolagen v paketu Mladi in vitalni skupaj s sokom iz aloe vere in vitaminom C

Najboljši kolagen za sklepe prispeva k normalnemu delovanju kosti, ožilja, kože, zob in dlesni. Prav tako pa poskrbi za normalno psihološko delovanje. Paket Mladi in vitalni je popoln set izdelkov, ki s sinergičnim delovanjem prispevajo k večji odpornosti, zdravemu srcu in ožilju, ohranjanju vitalnosti ter preprečujejo boleče sklepe. Set zajema:

Najboljši kolagen Collagen Powder Blend sestavljen iz 5 različnih virov kolagena

Najboljši kolagen za sklepe Collagen Powder Blend je edini kolagen v Sloveniji sestavljen iz 5 različnih virov kolagena. Sestavljajo ga ribji tip 1, goveji tip 1 in 2, jajčna membrana ter kolagen piščančjega tipa 2. Naravne vire hialuronske kisline in hondroitin sulfata dopolnjuje gorska smola šilajit oz. mumia, ki je tradicionalno ajurvedsko zdravilo mineralnega izvora. Uporablja se kot zaviralec procesa staranja, proti izčrpanosti ter za ohranjanje vitalnega telesa. Vitamin C iz plodov šipka ima ključno vlogo pri sintezi kolagena v telesu.

Ne le, da spodbudi celično aktivnost, temveč tudi pripomore pri absorpciji aminokislin. Naravni kurkumin iz korenik kurkume je močan antioksidant s protivnetnimi lastnostmi. Njegova naloga je varovanje črevesja pred prostimi radikali, ki poškodujejo celice DNK. Organsko vezan silicij iz mladih bambusovih vršičkov drugače imenujemo tudi mineral lepote. Ima namreč poglavitno vlogo pri naravni tvorbi elastina, kolagena, vezivnega tkiva in kosti. Kolagen za prijeten okus dopolnjujeta aromi pomaranče in manga.

Vitamin C pripomore pri nastajanju novega kolagena ter ščiti celice pred oksidativnim stresom

Boleči sklepi so pogost spremljevalec starosti. Razlog za to je pomanjkanje ključnega kolagena tipa 2 v hrustancu. Posledica tega je prekomerno trenje, ki povzroča bolečine v kosteh in sklepih, artritis ter obrabo sklepov. Kolagen v obliki prehranskega dopolnila hrustancu nudi oporo ter mu pomaga vzdrževati prožnost. Sedaj se verjetno sprašujete, kaj ima pri vsem tem vitamin C? Zdravstveno je dokazano, da vitamin C pripomore pri nastajanju kolagena ter vpliva na normalno delovanje žil, kosti, dlesni, kože, hrustanca in zob. Naravni, organsko vezan vitamin C v paketu Mladi in vitalni je pridobljen iz plodov šipka. S formulo počasnega sproščanja v prebavilih telesu omogoča pravilno delovanje imunskega sistema ter nudi pomoč pri nastajanju novega naravnega kolagena. Vitamin C ščiti celice pred oksidativnim stresom, povečuje absorpcijo železa ter prispeva k:

 • Sproščanju energije pri presnovi
 • Delovanju živčnega sistema
 • Obnovi reducirane oblike vitamina E
 • Normalnemu psihološkemu delovanju
 • Zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti

Sok Aloe vere z vitaminom C in B kompleksi poskrbi za pravilno delovanje imunskega sistema

Kolagen za sklepe v paketu Mladi in vitalni dopolnjuje še sok iz sredice listov aloje vere. Koncentriran sok ima dodane vitamine B5, C, B6, B7 in B12. Proizveden je s stiskanjem gela iz sredice svežih listov rastline Aloe vera (Barbadensis Miller). Ročno nabrani listi brez ostankov listne povrhnjice so nato predelani v popolnoma naraven sok. Vitamini C, B6 in B12 poskrbijo za pravilno delovanje imunskega sistema, zmanjšujejo izčrpanost ter urejajo presnovo. Pantotenska kislina sodeluje pri sintezi in presnovi steroidnih hormonov vitamina D ter nekaterih prenašalcev živčnih impulzov. Vitamin B12 in B6 prispevata k delovanju živčnega sistema, nastajanju rdečih krvničk in presnovi homocisteina. Vitamin B6 pa izboljša še presnovo beljakovin, glikogena, pomaga pri sintezi cisteina ter uravnava delovanje hormonov.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen.