Kolagen je beljakovina, ki telesu pomaga ohranjati vitalnost in mladosten videz. Naravno ga proizvajajo in vzdržujejo celice vezivnega tkiva oziroma fibroblasti. V telesu najdemo najrazličnejše tipe kolagena. Poznamo jih, kar 28 vrst, a najpomembnejši so Tip 1, ki predstavlja večino v telesu. Je ključen gradnik kosti, hrustanca, zob, vezivnih tkiv in strukture kože. Z gostimi vlakni telesu zagotavlja oporo in fleksibilnost. Tip 2, ki se nahaja v elastičnem hrustancu je kolagen za sklepe. Opredeljujejo ga ohlapnejša vlakna, zato je njegova primarna naloga spodbujanje zdravja sklepov in blaženje bolečin. Tip 3 je odgovoren za strukturo žil, črevesja, mišic in organov. Tip 4 sodeluje pri filtraciji v posameznih plasteh kože, Tip 5 pa je prisoten v laseh. Pomanjkanje kolagena hitro razkrijejo krhki nohti, lasje brez leska, gube na obrazu in boleči sklepi.

Kolagen pomaga ohranjati mladosten videz.

Kolagen poskrbi za sijoče lase, močne nohte ter aktiven življenjski slog

Najboljši kolagen za kožo izboljša navlaženost in elastičnost kože ter zmanjša videz gub. Hidroliziran kolagen pomaga telesu proizvesti več teh dragocenih aminokislin, hkrati pa upočasnjuje razgradnjo naravnih zalog. Ob tem pa pripomore še pri proizvodnji hialuronske kisline. Ta ohranja kožo navlaženo, prožno in zmanjšuje drobne linije. Uporaba kolagena ne pripomore le pri pomlajevanju obraza, temveč spodbuja še zdravje lasišča. Celice lasnega mešička za proizvodnjo keratina namreč uporabljajo aminokisline, kot je kolagen. Slednji je primarna plast dermisa, ki s svojim delovanjem krepi lase, spodbuja njihovo rast in jim z nevtralizacijo prostih radikalov omogoči normalno rast. Rezultat so zdravi lasje z izboljšano elastičnostjo, sijočim videzom ter zdravimi konicami. Jemanje kolagenskega dopolnila ima poglaviten vpliv tudi na zdravje nohtov. Redno jemanje nohtom zagotovi vsa potrebna hranila za spodbujanje moči, sijaja in rasti. S svojim delovanjem preprečuje lomljenje in krhkost, nohte okrepi ter izboljša njihov videz.

Kolagen pa nima vpliva le na videz, temveč tudi na počutje. Bolečine v mišicah in sklepih so precej pogoste, razlogi zanje pa so različni. Od starosti, športne aktivnosti in poškodb. Kolagenski dodatki zmanjšajo bolečine v sklepih ter povečajo gibljivost sklepov. Vsakodnevno jemanje izboljša kakovost življenja, funkcionalnost ter pomaga pri obvladovanju bolečin. Najboljši kolagen za sklepe pomaga pri rasti in obnovi hrustančnega tkiva, ki se obrabi zaradi ponavljajočih se gibov ali staranja. Z delovanjem lajša vnetja in bolečine ter poskrbi za ohranjanje aktivnega življenjskega sloga.

Kolagen za močne lase.

Najboljši kolagen je hidroliziran kolagen v prahu Collagen Powder Blend

Najboljši kolagen v prahu za sijoče lase, ki odpravi še gube na obrazu ter bolečine v sklepih in mišicah je Collagen Powder Blend. Z aktivnimi sestavinami, ki jih vsebuje, zagotovi še normalno delovanje kosti, dlesni, kože, žil in zob. Raven kolagena z leti upada kar odražajo prve gubice, manj elastična koža in boleči sklepi. Posledici manjše proizvodnje sta razdrobitev in ohlapna porazdelitev obstoječega kolagena. Da bi telesu z leti zagotovili več podpore, je treba poseči po prehranskem dopolnilu. Prehransko dopolnilo Collagen Powder Blend vsebuje 5 virov hidroliziranega kolagena, vitamin C, kurkumin, gorsko smolo šilajit in silicij. Vrečka kolagena v prahu na dan, zjutraj raztopljena v kozarcu mlačne vode pomaga, zaščititi celice pred oksidativnim stresom. Prav tako pa pomaga še pri:

 • Tankih, suhih laseh
 • Krhkih, lomljivih nohtih
 • Bolečih in vnetih sklepih
 • Tanjšanju kože
 • Ohranjanju vitalnosti
 • Utrujenem videzu
 • Staranju
 • Težavah s prožnostjo ožilja
 • Manj prožnih ligamentih in tetivah
 • Prepustnem črevesju

Vas zanima, zakaj je ravno Collagen Powder Blend najboljši kolagen na trgu? Odgovor je preprost. Zato ker je edini v Sloveniji s kombinacijo petih različnih virov kolagena. Ti so hidroliziran goveji kolagen tipa 1 in 2, hidroliziran ribji kolagen tipa 1, piščančji tipa 2 ter membrana jajčne lupine. Posebna formula dr. Majića v postopku hidrolizacije velike beljakovine razdeli na manjše, aminokisline. To telesu omogoča preprostejšo 90-% absorbcijo, medtem ko je tista iz hrane le 27-%. Skrbno izbrane sestavine s svojim antioksidativnim delovanjem:

 • Preprečujejo vnetja
 • Spodbujajo pomlajevanje obraza in vitalnost
 • Spodbujajo tvorbo kolagena, vezivnega tkiva in elastina
 • Zmanjšujejo nevarnosti za kronične bolezni
Collagen Powder Blend vsebuje pravo mešanico hidroliziranega kolagena.

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja