Klinične študije* in Biostile ViaChole Fiber®.

Biostile Viachole Fiber® je prehransko dopolnilo z visoko vsebnostjo vlaknin, holina in inozitola.

Vsebuje glukomanan iz konjaka, ki prispeva k vzdrževanju normalne ravni holesterola v krvi in, ob energijsko omejeni prehrani, prispeva k zmanjšanju telesne teže.

Vsebuje tudi holin, ki ima vlogo pri delovanju jeter in prispeva k presnovi homocisteina in maščob.

DODAN GLUKOMANAN PRISPEVA K IZGUBI TELESNE TEŽE

Glukomanan je vodotopen polisaharid, ki velja tudi za prehransko vlaknino. Njegov glavni vir je rastlina iz vzhodne/jugovzhodne Azije, imenovana konjak (Amorphophalluus konjac).

korenine ali gomolji KONJAKA se pogosto uporabljajo v japonski in korejski kulinariki. V Evropi se uporablja v prehranskih dopolnilih, kot je Biostile ViaChole Fiber®.

VSEBUJE 4 TIPE VLAKNIN IZ NARAVNIH VIROV

Med prehranske vlaknine, poznane tudi kot balastne snovi, uvrščamo vse rastlinske dele oz. snovi, ki jih naše telo ne more prebaviti ali absorbirati. Za razliko od ostalih sestavin hrane, se vlaknine med prehajanjem skozi prebavni trakt, ne spremenijo in prispevajo k normalnemu delovanju peristaltike.

Če vam vsakodnevna prehrana ne zagotavlja dovolj vlaknin, je priporočljivo povečati vnos vlaknin s primernimi prehranskimi dopolnili. Biostile ViaChole Fiber® vsebuje vlaknine svetlega indijskega trpotca, jabolčne vlaknine, jabolčni pektin in inulin iz cikorije.

DODAN GLUKOMANAN PRISPEVA K IZGUBI TEŽE

Intervencijska, randomizirana klinična študija je vključevala 120 oseb, ki so testirali Biostile ViaChole Fiber® in 4 druge izdelke, za obdobje 8 tednov.

S študijo so želeli prikazati učinke posameznega prehranskega dodatka na parametre metaboličnega sindroma (na primer: LDL holesterol, visceralna telesna maščoba) pri prekomerno težkih in debelih odraslih osebah.

Preiskovanci so bili vsi zdravi posamezniki z ITM med 25 in 30 kg/m2. Vsi so morali slediti tudi restriktivni dieti.

POMEMBNI REZULTATI ŠTUDIJE

Povprečna izguba teže v testni skupini, ki je jemala Biostile ViaChole Fiber®

klinicna studija viachole fiber izguba teze

Razlika v skupnem holesterolu po jemanju vlaknin Biostile ViaChole Fiber®

klinicna studija viachole fiber nizji holesterol

*Klinična študija: Vpliv petih prehranskih dopolnil, v kombinaciji z restriktivno dieto, na metabolični sindrom pri prekomerno težkih in debelih odraslih osebah, izvedena v letu 2022 na 120 osebah [ClinicalTrials.gov Identifier: NCT05333315]

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja