D3 vitamin mikroenkapsuliran

Prehransko dopolnilo, ki vsebuje mikroenkapsuliran vitamin D3. 3800 IE v eni kapsuli (iz jelenovega lišaja Cladonia rangiferina)

Količina: 30 kapsul

24,90

Prikaži košarico
  • Slovenski proizvod
  • Brezplačna dostava nad 45 €
  • Hitra dostava

Opis

BMT® D3

Po navajanju najnovejših medicinskih poročil se danes večina prebivalstva po vsem svetu sooča s pomanjkanjem vitamina D. Težava pa se zaradi modernega načina življenja in preživljanja večine časa v zaprtih prostorih vedno pogosteje pojavlja tudi poleti, ko je načeloma sonca za samotvorbo vitamina D dovolj. Še posebej so ogrožene osebe, ki veliko časa preživijo v notranjih prostorih, starejše osebe s tanjšo kožo in manj podkožnega tkiva ter osebe, ki se soncu ne smejo izpostavljati.

 

Absorpcija in biološka razpoložljivost vitamina D3

Zaradi zavedanja o pomembnosti tega življenjsko pomembnega vitamina, ki je pravzaprav hormon, smo v podjetju Biovis uporabili inovativno in patentirano tehnologijo mikroenkapsulacije po principu koacervacije in vitamin D3 mikroenkapsulirali. S tem smo dosegli boljšo stabilnost, vodotopnost in večjo biorazpoložljivost vitamina D3.

Koacervatna mikrokapsula je odporna na razgradnjo v kislem in nevtralnem okolju in daje vitaminu D3 visoko biološko razpoložljivost. Z mikroenkapsulacijo dosežemo tarčno dostavo na mesto absorpcije – do tankega črevesa, kjer mikrokapsulo razgradijo šele encimi trebušne slinavke. Zagotovljena je tudi optimalna absorpcija, saj je mikroenkapsuliran D3 že raztopljen v kapljici olja in stopnja absorpcije tako ni odvisna od sestave našega obroka. Poleg tega po njem ni nikakršnega spahovanja ali neprijetnega okusa, z mikroenkapsulacijo pa zagotavljamo tudi večjo stabilnost izdelka (suha običajna oblika je bolj podvržena oksidaciji). Vitamin D3 pridobivamo iz rastlinskega vira – jelenovega lišaja in je tako primeren tudi za vegane.

 

 

ZDRAVSTVENE TRDITVE:

Vitamin D prispeva k normalni absorpciji/uporabi kalcija in fosforja, k normalni ravni kalcija v krvi, ohranjanju zdravih kosti, k delovanju mišic, ima vlogo pri delitvi celic, prispeva k ohranjanju zdravih zob in k delovanju imunskega sistema.

 

 

Priporočeno odmerjanje:Ena kapsula na dan (1×1); s kozarcem vode pri zajtrku.

 

Maltodekstrin, vitamin D3 (holekaciferol iz jelenovega lišaja Cladonia rangiferina), gumi arabika, olivno olje, kalijev sorbat, sredstvi proti sprijemanju (magnezijev stearat, silicijev dioksid), kapsula (HPMC – hidroksipropil metilceluloza).

Priporočen dnevni odmerek (1 kapsula) vsebuje:

Sestavina Količina Delež PDV*
Vitamin D3  (3800 IE) mikroenkapsuliran 95 µg 1900%

*Priporočen dnevni vnos, glede na Uredbo (EU) št. 1169/2011, n.d.-ni določen

Dodatne informacije

Vitamini

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.


Podaj mnenje


Morda vam bo prav tako všeč…

0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNa nakupovanje