C vitamin MICROENCAPSULATED

Prehransko dopolnilo

Mikroenkapsulirani vitamin C iz plodov šipka, za podporo imunskemu sistemu ter zmanjševanje utrujenosti.

C vitamin MICROENCAPSULATED

Prehransko dopolnilo

Mikroenkapsulirani vitamin C iz plodov šipka, za podporo imunskemu sistemu ter zmanjševanje utrujenosti.

Prehransko dopolnilo iz plodov šipka je vir naravnega, organsko vezanega vitamina C, v polisaharidnih mikrokapsulah iz beta ciklodekstrina.

  • Naravni vir vitamina C iz plodov šipka v mikrokapsuli
  • Edini vitamin C proizveden s patentiranim postopkom mikroenkapsulacije pri nizkih temperaturah

Vsebnost : 60 kapsul (za 30 dni)

34,90

Slovenski proizvod
Brezplačna poštnina nad 45 €
Hitra dostava

BMT® C VITAMIN

Vitamin C je izredno pomemben vodotopen vitamin, ki ga moramo dnevno vnašati v naše telo. Telo si namreč ne more narediti zalog z njim, ga pa nujno potrebujemo za pravilno delovanje imunskega sistema, živčnega sistema, za zaščito celic pred oksidativnim stresom, za nastanek kolagena, absorpcijo železa, itd. Vitamin C je eden izmed najmanj obstojnih vitaminov in zelo občutljiv na zunanje dejavnike, še posebej na toplotno obdelavo, kisik in svetlobo. Hkrati je v našem telesu podvržen zasičenju, saj obstaja zgornja meja absorpcije vitamina C. Vse to so razlogi, zakaj smo mikroenkapsulirali tudi ta izjemno pomemben vitamin. Pri mikroenkapsulaciji vitamina C prav tako uporabljamo patentiran postopek mikroenkapsulacije pri nizkih temperaturah, je pa naravni vitamin C iz plodov šipka »oblečen« v mikrokapsulo iz beta-ciklodekstrina. Gre za popolnoma naravno snov, ki C vitamin zaščiti pred zunanjimi vplivi in omogoča enakomerno in kontrolirano sproščanje v prebavilih. Z mikroenkapsulacijo tako povečamo njegovo biološko dostopnost, absorpcijo, poleg tega pa tudi zaščitimo črevesje pred dražilnimi učinki. Biostile mikroenkapsuliran C vitamin temelji na naravnem viru organskega vitamina C iz plodov šipka (Rosa canina), ki je obdan z mikrokapsulo iz beta ciklodekstrina.   ZDRAVSTVENE TRDITVE Vitamin C ima vlogo pri: – delovanju imunskega sistema med intenzivno telesno dejavnostjo in po njej. – nastajanju kolagena za normalno delovanje žil, kosti, hrustanca, dlesni, kože in zob. – pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom. Vitamin C prispeva k: – sproščanju energije pri presnovi – delovanju živčnega sistema – normalnemu psihološkemu delovanju – zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti – obnovi reducirane oblike vitamina E. Vitamin C povečuje absorpcijo železa.     Izdelek je na voljo tudi v  lekarnah ter specializiranih trgovinah. NENSI : 1056591, BIOSTILE C VITAMIN MIKROENKAPSULIRAN 210 MG KAPSULE 60X

Sestavine

Priporočen dnevni odmerek (2 kapsuli) vsebuje:

Sestavina Količina Delež PDV
Izvleček plodov šipka
(Rosa canina)
600 mg
n.d.
– od tega Vitamin
C najmanj
420 mg
525 %

* Priporočen dnevni vnos, glede na Uredbo (EU) št. 1169/2011, n.d.-ni določen

Sestavine

Izvleček plodov šipka (Rosa canina) Mikroenkapsuliran®, Pomožna sredstva: beta-ciklodekstrin, kalijev sorbat,  kapsula (HPMC– hidroksipropil metilceluloza)

Opozorila

Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti.

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano ter zdrav način življenja.

Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Shranjevati pri temperaturi do 25°C, zaščiteno pred vlago in svetlobo.

Morda vam bo prav tako všeč…