Kaj je resveratrol?
Resveratrol najdemo v različnih živilih, kot je rdeče grozdje, robidnice in borovnice, arašidi, temna čokolada, največ pa ga vsebuje japonski dresnik.
Japonski dresnik je precej invazivna rastlina, ki preživi tudi v najbolj nemogočih okoliščinah (v naravi ga lahko vidimo ob avtocestah, gramoznih jamah, zapuščenih gradbiščih, ob rekah …) in molekula resveratrola je tista, ki rastlini omogoča preživetje v neugodnih pogojih. Rastline namreč tvorijo resveratrol za zaščito pred bakterijami, glivami, plesnimi in drugimi mikroorganizmi.
Resveratrol je tudi ena najbolj raziskanih molekul v zadnjem času.
Kateri resveratrol izbrati?
Zaradi nizke biološke razpoložljivosti naravnega resveratrola je precej težko zaužiti dovolj te učinkovine.
V naših laboratorijih so zato razvili inovativno in patentirano obliko mikroenkapsulacije, ki zagotavlja visoko biorazpoložljivost resveratrola.
Kaj je MIKROENKAPSULACIJA?
Gre za inovativno in patentirano tehnologijo izdelave mikrokapsul pri nizkih temperaturah.
• Resveratrol se raztopi v olivnem olju in obda z naravnimi snovmi.
• V vakumu se nato, pod posebnimi pogoji, te naravne snovi posuši in nastanejo mikrokapsule.
• Mikrokapsule se vgradi v rastlinske kapsule.
• Rastlinske mikrokapsule se razkrojijo v želodcu.
• Mikrokapsule pa potujejo naprej in se odprejo šele v črevesju.
• Mikroenkapsuliran izdelek odlikuje boljša absorpcija in kar 90% tarčna dostava vseh učinkovin.
• Vse sestavine so naravnega izvora in primerne za vegane.
Resveratrol je ena od molekul, ki je najpogosteje predmet raziskav v modernem času. Ugotovili so, da ima različne učinke na naše zdravje.Veliko raziskav je potrdilo, da resveratrol učinkovito ščiti celice pred propadanjem in pozitivno vpliva na srčno-žilni sistem.Je močnejši antioksidant kot vitamin C.
Začetki raziskovanja resveratrola
Tako imenovani »francoski paradoks« je vzbudil zanimanje znanstvenikov za podrobnejše raziskovanje resveratrola. Francoski paradoks namreč govori o tem, da Francozi uživajo veliko mastne hrane, med katero gotovo sodijo njihovi siri, pri tem popijejo veliko rdečega vina in imajo manj težav s srčno-žilnimi boleznimi kot drugi narodi, ki jedo bistveno manj mastno hrano. Znanstveniki so ugotovili, da vpliva na to prav resveratrol, ki ga najdemo v rdečem vinu.
Kaj so antioksidanti?
Antioksidanti varujejo naše telo pred prostimi radikali – nestabilnimi in agresivnimi molekulami, ki poškodujejo genski zapis. Antioksidanti namreč delujejo tako, da se ob stiku z reaktivno oksidacijsko snovjo v telesu sami žrtvujejo tako, da se odzovejo z določeno za človeka neprijazno snovjo in jo naredijo nenevarno.
BIOSTILE PROIZVODNJA
✔️Proizvodnja izdelkov Biostile poteka skladno z najvišjimi proizvodnimi standardi (GMP).
✔️Podvržena je strogemu nadzoru vseh postopkov proizvodnje
✔️Zagotavljano izbor najkvalitetnejših surovin
✔️Kakovost naših izdelkov je potrjena tudi s kliničnimi študijami
✔️Vsi naši izdelki so odgovor na potrebe sodobnega človeka
✔️Odlikuje nas lastna proizvodnja, visoko izobražen in multidisciplinaren kader, ki sodeluje na vsakem koraku.
Sestavine
Priporočen dnevni odmerek (2 kapsuli) vsebuje:
Sestavina Količina | Delež PDV* |
Resveratrol mikroenkapsuliran 250 mg | n.d. | |
---|---|---|
Vitamin E 10 mg | 83,3% | |
Cink 5 mg | 50% | |
Vitamin B6 2 mg | 142,8 % | |
Folna kislina 200 µg | 100 % | |
Vitamin B12 5 µg | 200 % |
* Priporočen dnevni vnos, glede na Uredbo (EU) št. 1169/2011, n.d.-ni določen
Sestavine
Priporočen dnevni odmerek: Dve kapsuli na dan (2×1); pri zajtrku in pri večerji, s kozarcem vode.
Japonski dresnik (Reynoutria japonica) 98% resveratrol mikroenkapsuliran (Polygonum Cuspidatum), cinkov glukonat, vitamin E (d-alfa-tokoferol sukcinat iz soje), maltodekstrin, gumi arabika, olivno olje, kalijev sorbat, vitamin B6 (piridoksin hidroklorid), folna kislina, vitamin B12 (kobalamin) sredstvi proti sprijemanju (magnezijev stearat, silicijev dioksid), kapsula (HPMC – hidroksipropilmetil celuloza).
Način uporabe: Dve kapsuli na dan pri zajtrku in pri večerji, s kozarcem vode.
Vitamin E
ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Cink
ima vlogo pri kognitivnih funkcijah, zaščiti celic pred oksidativnim stresom, delitvi celic, delovanju imunskega sistem, sintezi DNK in pri presnovi vitamina A.
Vitamin B6
prispeva k presnovi homocisteina, beljakovin in glikogena, k sproščanju energije pri presnovi, ima vlogo pri nastajanju rdečih krvničk, ter prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.
Folat
prispeva k razvoju materinega tkiva.
K zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti
Ima vlogo pri delitvi celic
Ima vlogo pri normalnem psihološkem delovanju.
Mnenja
There are no reviews yet